STEPHEN KING „ŠVYTĖJIMAS“

Apsnigti kalnai. Viešbutis. Didžiulis viešbutis ir tik trys asmenys jame. 
Grubus vaizdas to, kas aprašoma Stephen King'o knygoje „Švytėjimas“. Kodėl pasiėmiau? Kadangi tuo metu buvo helovyno laikotarpis, tai norėjosi mistikos, trupučio siaubo elementų. Ir žinot? Išpildė mano lūkesčius šimtu procentų!
Džekas - dėstytojas, netekęs darbo už tai, kad smurtavo prieš studentą (na, tiksliau pakėlė ranką, žodis „smurtas“ labai jau baisus). Gavęs pasiūlymą žiemos metu prižiūrėti didžiulį viešbutį kalnuose, jis su žmona Vende ir sūnumi Deniu išvyksta. Po jiems suteikto turo, pamatę kiek maisto jų laukia, Džekas su Vende nusiramino ir atsipalaidavo. Kas gali jiems nutikti? Baimė, košmarai, neviltis, smurtas. 
Knyga dvelkia mistika ir baime, įtraukia iki pat gelmių, jog net nesugebi atsitraukti. Ilgėjančiuose vakaruose ir helovyno nuotaikoje šis romanas buvo geriausias draugas. Prieš pradedant skaityti, peržiūrėjau knygos ekranizaciją, tad ėmiau versti puslapius su nekantrumu. Kūrinyje daug psichologijos, S. King'as neleidžia sustoti mąstyti ir atsitraukti. Puikus kūrinys, šio rašytojo tikrai nepamesiu!

Mano vertinimas: 5/5

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Balys Sruoga "Dievų miškas"

Francas Kafka "Metamorfozė"

Jonas Mekas „Laiškai iš Niekur“