Simon Sebag Montefiore „Kalbos, pakeitusios pasaulį“

Turiu prisikaupus net keletą knygų, kurias dar turiu aprašyti! Kas ganėtinai keista, nes šiaip jau, dažniausiai, perskaičius, iš karto aprašau savo blog'e. Pradedu su „Kalbos, pakeitusios pasaulį“, kurią labai nekantravau perskaityti. Net nežinau, kaip tiksliai apibūdinti nuomonę apie ją, bet, jei reikėdavo perversti puslapius, kol, galiausiai, prieidavau prie pačios kalbos, tai nėra labai geras ženklas. Na, bet tiek to.:) 
Pačias kalbas skaityti tikrai buvo įdomu, o labiausiai patikusi buvo Popiežiaus Jono Pauliaus II. Šis žmogus man net vaikystėje kėlė susižavėjimą ir jam jaučiau kažką artimo. Ir tuo dar kartą įsitikinau. Taip pat, garsiųjų pasaulio diktatorių, imperatorių kalbos išties įspūdingos, todėl nenuostabu, kaip, pavyzdžiui, Hitleris pritraukdavo tiek savo pusėn žmonių. Tai tiesiog iškalbingumas ir buvimas geru oratoriumi.
Daugiau nėra ko pridurti, ne istorija kažkokia, nepapasakosi. Rekomenduoju, jei trūksta įkvėpimo ar norite pasipildyti įdomiomis citatomis. :)

Mano įvertinimas: 3/5



„Vienintelis dalykas, kurio turime bijot, tai pati baimė.“
„Laimė - tai ne tik turėti pinigų, laimė - tai pasiekimo džiaugsmas, tai kūrybinių pastangų jaudulys. Beprotiškai besivaikydami trumpalaikės naudos, privalome nepamiršti darbo teikiamo džiaugsmo ir moralinės paskatos.“
„Aš turiu svajonę, kad ateis diena, kai mūsų nacija pakils ir ims gyventi pagal tikrąją savo šūkio prasmę: „Mes manome, akivaizdi tiesa, kad visi žmonės sukurti lygūs.“ “ M. L. King
„Pasakykite man, ką mylite, ir aš pasakysiu, kas esate.“ Popiežius Jonas Paulius II 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Balys Sruoga "Dievų miškas"

Francas Kafka "Metamorfozė"

Jonas Mekas „Laiškai iš Niekur“