Jurga Ivanauskaitė „Miegančių drugelių tvirtovė“

Taip taip, tęsiu pažintį su Jurga Ivanauskaite.:) Deja deja, šįkart nesužavėjo taip kaip Placebas. Bet nuo pradžių. 
„Miegančių drugelių tvirtovė“ - knyga apie prekybą moterimis, cunamius, žemės drebėjimus ir visas kitas „apokalipses“. Iš vienos pusės, įdomiausia buvo skaityti apie buvusias prostitutes ir kaip jos tvarkosi su savo „gyvenimu“ po tokios patirties. Gyvenimą išskyriau kabutėmis, nes tai būtų galima daugiau pavadinti kančia ar kažkuo panašiu. Tačiau pagrindinė veikėja, Monika, kuri nėra prostitutė, man pasirodė per daug negatyvi ir į viską žiūrinti baimės akimis, kas nenuteikia pozityviai. Na, bet tvarkytis su eks parsidavinėjančiomis moterimis nėra lengva, o tuo labiau, kai vienai vos 16.. Taip, o baisiausia, jog taip yra ne tik knygose, bet ir realiame gyvenime, Lietuvoje. Jei neklystu, kiekvienais metais išvežama apie 2000 moterų/merginų į užsienio šalis, kuriose jos turi vergauti savo kūnu. O ir mergaitės dabar labai naivios, todėl lengvai patenka į tokius spąstus. 
 Bet, iš kitos pusės pažiūrėjus, gyvenimas ir yra žiaurus. Pliusas šiai knygai už tai, jog pabaigos akcentai ir sukrėtimai buvo šokiruojantys, todėl paskutinį puslapį užverčiau ne su nuobodulio nukankintomis akimis. :) 

Mano įvertinimas: 3/5

„Kodėl žmonės taip tvirtai tiki, kad žodžiai gali išgydyti žaizdas, kad žodžiais išvis įmanoma ką nors pasakyti ar pakeisti?“

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Balys Sruoga "Dievų miškas"

Francas Kafka "Metamorfozė"

Anos Frank Dienoraštis