Paulo Coelho "Alchemikas"

Šios knygos norėjau jau gan senai, bet vis, atėjus į biblioteką, nerasdavau. Ir galiausiai ją perskaičiau. Knyga visai mažutė, tačiau stipri. Galbūt dariau klaidą, kad skaičiau keturias iš eilės to pačio autoriaus knygas, bet taip jau gavosi.

Knygos pagrindinis veikėjas - piemuo Santjagas. Kartą, užklydęs į miestelį, susipažino su senuku, kuris buvo Salemo karalius, bei išminčius. Jis patarė jaunuoliui keliauti savo sapno link, į Egipto piramides, kur jo laukia lobis. Kelionėje Santjagas sutiko daug žmonių, padariusių jam įtaką, jų tarpe ir jo mylimoji. Vaikinas iš piemens tapo Egipto oazių gyvenvietės patarėju, o vėliau ir burtininku, pasivertusiu į vėją, išmoko Alchemijos paslapčių ir surado lobį.

Taip pat, kūrinyje minima Asmeninė Legenda. Tai ir yra žmogaus svajonės, jo likimas. Ir laimingas tas, kuris pasiekia savo Legendą, tuomet, jo gyvenimas pasiekia prasmę ir pagrindinį tikslą. Deja, ne visi gali atrasti ją ir jos siekti, nes ne visiems likimas davė kantrybės ir drąsos.

Dar vienas dalykas, kurio išmokau iš šios knygos, tas, kad "visa yra Vienis". Kiekvienas žmogus, gyvūnas, akmuo ar lapas, viskas turi sielą ir savąją Legendą. Tereikia išmokti pasaulio kalbos ir suprasti daiktų mintis, kad galėtume su jais susivienyti.

Šiaip knygos esmė, jeigu aš ją gerai supratau, tai įrodyti skaitytojui, kad visos svajonės gali išsipildyti, tereikia visa širdimi tuo tikėti, įdėti daug pastangų, nebijoti nusivylimų ir kliūčių. Galiausiai, rezultatas bus saldus, su trupučio kartėlio, kurį pridės patirtis. 


Vertinimas: 4/5

Įstrigusios mintys: "tam tikrą akimirką mes nebeįstengiame valdyti savo gyvenimo, ir nuo tada jį ima vairuoti likimas."

"Tik vienas dalykas gali svajonę padaryti neįgyvendinamą: tai baimė, kad nepasiseks."

"Kai tikrai ko nors trokšti, visas pasaulis slapta padeda tau įgyvendinti tą troškimą."

"Nuo vėjo keičiasi kopų forma, bet dykuma visuomet išlieka tokia pat. Taip bus ir su mūsų meile."

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Balys Sruoga "Dievų miškas"

Francas Kafka "Metamorfozė"

Jonas Mekas „Laiškai iš Niekur“