John Irving "Sidro namų taisyklės"

Kai perskaičiau šią knygą (pagaliau) turėjau atsikvėpti. Ji kažkuo mane apsunkino, sujaukė ir sukrėtė mintis. Knyga turi virš 700 puslapių, todėl, kai paėmiau ją, išsigandau, kad neperskaitysiu tokios didelės. Iš tiesų pradžia buvo nuobodoka, todėl ne kartą galvojau, kad reiktų mesti ją. Tačiau pagalvojau, kad gal praleisiu ką nors įdomaus ir susiėmiau. Žinot ką? Buvau teisi! Šiek tiek pasikankinau pradžioje, bet visa likusi dalis tai atpirko.

"Sidro namų taisyklės" - tai knyga apie Homerą Velzą, kuris buvo našlaitis ir gyveno Sent Klaudo prieglaudoje.Taip pat rašoma apie abortus ir kitus našlaičius. Visa knyga tai Homero gyvenimas nuo vaikystės iki garbingo amžiaus. Pirmieji meilės nuotykiai su nemylima mergina, mokymasis akušerio darbo, netikėtas ir neleistinas įsimylėjimas, išvykimas iš prieglaudos, karas, draugo netekimas, sūnaus gimimas ir dar daug kitų dalykų. Tai daugiau nei 700 puslapių, kurie sukrečia, graudina ir apstulbina.

Šią knygą pradėjau skaityti visai juokingu būdu - savo horoskope pastebėjau, kad turiu ją per vasarą perskaityti. Ir iš tiesų, nesigailiu, atvirkščiai - jaučiuosi kažko pasipildžiusi ir gal kitaip pradėsiu žiūrėti į gyvenimą.:))

Vertinimas: 4/5

Citatos: 
"Kai našlaitis prislėgtas <...> jam norisi meluoti. Meluodamas bent jau esi labai užsiėmęs, turi nuolat būti viskam pasirengęs, nes staiga pasijauti atsakingas už tai, kas nutiks dėl tavo melo. Kai meluoji, turi būti budrus, negali užsimiršti, kad tavo melas neišaiškėtų. Našlaičiai patys nepasirenka savo likimo, juos sunkiausia įtikinti, kad ir kitų žmonių gyvenimas kartais pakrypsta ne taip, kaip jie norėtų."

"Į šį pasaulį ateiname tam, kad būtume naudingi. <...> Visada geriau ką nors daryti, negu kritikuoti."

"Našlaičiams kirai atrodo pranašesni už varnas ne protu ar kokiomis nors būdo ypatybėmis, o tuo, kad yra laisvi ir tą savo laisvę brangina."

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Balys Sruoga "Dievų miškas"

Francas Kafka "Metamorfozė"

Anos Frank Dienoraštis