FANCISCO PÉREZ ABBELÁN "GARSIAUSI PASAULIO NUSIKALTIMAI IR NUSIKALTĖLIAI"

Mane visada traukė filmai, serialai apie kriminalistiką, pvz CSI ir ypač Melo teorija. Kuo remiasi tyrėjai, kokiais faktais grindžiamas jų darbas ir panašiai. Atsakymų ieškojimas nusikaltimuose ir jų motyvai verčia mąstyti, "prilipti prie ekrano" ir nepaleidžia žiūrovo dėmesio. 
Bibliotekoje labai greitai akį patraukė ši knyga, su nekantrumu ją verčiau ir laukiau, kol skaitysiu! Ir tikrai! Buvo taaaip įdomu ir galiu pasakyti - stipru.
Apie tai, kaip devynmečiai vaikai jaučia malonumą žudydami savo vienmečius ar mažesnius vaikus. Iš kur tokio amžiaus vaikai gali atrasti baisias idėjas savo galvose? Nejučia imi galvoti apie ateitį, kai turėsi savus vaikus ir kaip juos reikės nuo to apsaugoti.
Deja, nežinau, kas baisiau: žudantys vaikai ar tėvai, žudantys savo vaikus? Autorius aprašo tai, kaip viena išsilavinusių žmonių pora nužudė savo dukrelę ir slapstė tai, prašydami aplinkos pagalbos. Jų vaiko paieškai buvo pasitelkta visa tyrėjų komanda, žiniasklaida. Žiniose bei laikraščiuose šmėžavo straipsniai ir pagalbos šauksmai su ŠIŲ žudikų tėvų nuotraukomis. Paradoksas, kai vienos poros stengiasi metų metus susilaukti vaiktų, o kiti tiesiog ima ir lengva rankas jais atsikrato. O kiek yra tokių motinų, kurios, vos tik pagimdžiusios, naujagimius išmeta į šiukšlių dėžes. Ir tai vyksta nuolat.
Serijiniai žudikai, turintys "savo" tipo aukas, greitai didinantys sąrašus vardų, žiauriai netekusių savo gyvybių. Vieniems malonumą suteikia stambesnės, kaip ir filmo serijose apie Hanibalą Lekterį, kitiems šviesių plaukų merginos yra grobis. Skaitant tokią knygą, susimąstai, kodėl žmonyse atsiranda tiek neapykantos kitiems ir kartu savo gyvenimui? Kas juos verčia šitaip elgtis? 🚫



Knyga, kas be ko, įdomi ir įtraukianti, patiks tokiems kaip aš, besidomintiems kriminalistika! Prisipažinsiu, po šio skaitinio tapo baisiau vaikščioti gatvėmis. 


Mano vertinimas: 4/5
Leidykla: Obuolys
Iš kur gavau: bibliotekos radinys 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Balys Sruoga "Dievų miškas"

Francas Kafka "Metamorfozė"

Jonas Mekas „Laiškai iš Niekur“