Haruki Murakami „Avies medžioklė“

Ah, pagaliau po ilgokos pertraukos pildau savo tinklaraštį. Vis tie nelemti mokslai atima mano ir knygų laiką.. Grįžtu su Haruki Murakami ir jo „Avies medžiokle“. Bendras įspūdis, kai jau perskaičiau, - šis rašytojas nenuvilia. :) Tiesa, pirmoji knygos pusė skaitėsi sunkokai, buvo gan nuobodu, bet tuomet įvyko lūžis (ačiū Dievui arba Murakamiui)! 
Ši istorija man turi šiokių tokių lyg ir detektyvo bruožų, nes pagrindinis veikėjas turi sunkią užduotį - išsiaiškinti ir surasti ypatingą avį su žvaigždės dėme ant nugaros. O avis atsirado jo gyvenime visai netikėtai - atsiuntė draugas ir su ja buvo sukurta reklama (kadangi pagrindinis veikėjas užsiima tai). Jis turi leistis į sunkią ir varginančią kelionę, kuri iš pradžių tiesiog veda į niekur, kadangi jokių užuominų beveik nėra, o jo gyvybei gresia pavojus. Tiesa, jam padeda draugė, kuri yra be vardo, tiesiog draugė. Ši mintis man ganėtinai įstrigo, jog nebūtina žmonėms turėti jį išskiriantį vardą, kai gali  būti tiesiog tu arba draugas/draugė. 
Ar jam pavyko surasti ypatingą avį su žvaigždės dėme ant nugaros? Kaip jo gyvenimas pasisuko išsiaiškinus kai ką svarbaus? Patariu perskaityti, jei dar to nedarėte, ir panirti į paslaptingą avies medžioklę. :)

Mano vertinimas: 4/5

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Balys Sruoga "Dievų miškas"

Francas Kafka "Metamorfozė"

Anos Frank Dienoraštis