Vilis Normanas „Šnabždesys“

Tai buvo, tikriausiai, pirma knyga, parašyta lietuvių autoriaus, kurią perskaičiau savo noru. (Turiu omeny, jog ne iš mokyklos sąrašo). Nei autoriaus, nei juolab knygos nebuvau girdėjusi. Tačiau, bibliotekininkės patarimu, nusprendžiau išbandyti. Deja, teko nusivilti.. Visas siužetas primena „meksikietiškas melodramas“, o ir pati istorija padarė neigiamą įtaką. Galima spręsti, jog paties autoriaus gyvenimas ne rožėm klotas, nes labai jau nusivylęs ir piktas požiūris į pasaulį. Tačiau dėl vieno dalyko sutinku - politikų ar tiesiog milijonierių gyvenimas.
Tai istorija apie  žmones, kurie yra praradę visas dvasines vertybes, humaniškumą. Pinigai, turtai ir visa, kas materialu - svarbiausias jų gyvenimo aspektas. Pagrindinis veikėjas - Normantas - politikierius, kurio pagrindinė ambicija - tapti šalies Prezidentu. Pasiekęs savo tikslą, jis susitelkia ties tuo, nekreipdamas dėmesio nei į savo šeimos, nei į paties tikrąją laimę. Tokios siužeto dalys kaip  „tikrosios gyvenimo meilės“ mirtis, siekiant ją susigrąžinti, tikrai nesužavėjo. 

Žinojau, kad gyvenimas įgauna prasmę tada, kai mes patys jį įprasminame.

Ar milijonieriai, stovintys už politikų, o dabar ir patys besiveržiantys į valdžią, gali suprasti vidutinioką? Milijonieriai, neįsivaizduojantys, kas yra alkis, skurdas, nepriteklius. Tai atmatos, gyvenančios dėl pinigų. Apie dvasines jų vertybes nėra ką kalbėti - visiškas skurdas. Žmonės, besipuikuojantys uždirbamais pinigais, prabangiais daiktais, visuomenine padėtimi.
Vertinimas: 2/5 
 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Balys Sruoga "Dievų miškas"

Francas Kafka "Metamorfozė"

Anos Frank Dienoraštis