Paulo Coelho "Brida"

Anotacija: Paulo Coelho romanas "Brida" - tai jaunos airių kilmės merginos, jaučiančios nenugalimą potraukį magijai, kelionės į savęs pažinimą istorija. Keliaudama Brida sutinka Mokytoją ir Saulės Tradicijos Magą, kurie padeda jai įveikti baimes ir patikėti gėriu, išmoko priimti raganystės dovaną ir šokti pagal slaptą pasaulio muziką. Tačiau Magas iškelia jai sąlygą: norėdama pažinti Visatos išmintį ir jos slėpinius, ji turi atsisakyti asmeninės laimes. Kokį kelią pasirinks Brida?

Mano nuomonė: Perskaičiau knygą gan greitai, nes ji ir nėra didelė (tik 243 puslapiai) ir manęs nesužavėjo. Galbūt dėl to, kad nesidomiu magija ir panašiais dalykais... Tiesa, knygos paskutinieji puslapiai buvo įdomesni, tačiau viskas susiję su magija, Dievu ir Visata. Iš šios knygos išmokau vieną dalyką: galvoti, ką sakau, nes ištarti žodžiai visada turi reikšmę.

Vertinimas: 2/5

Įstrigusios mintys: "Žmogus, pats suradęs savo kelią, neturi nieko bijoti. Jis privalo nepristigti jėgų žengti klaidingus žingsnius. Nusivylimai, pralaimėjimai, nusiminimai - tai įrankiai, Dievo naudojami keliui nurodyti."


"Baisiausia pasirinkti kelią ir visą gyvenimą svarstyti, ar gerai pasirinkta. Niekas negali pasirinkti kelio, nejausdamas baimės."


"jausmai nesutramdomi kaip laukiniai žirgai - jiems tramdyti reikia išminties."

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Balys Sruoga "Dievų miškas"

Francas Kafka "Metamorfozė"

Anos Frank Dienoraštis